Home

NFBIB ønsker velkommen til vår nettside

NFBIB har en sterk tverrfaglig profil med basis i medisin, hygiene, teknologi, miljørettet helsevern og juss. Alle medlemmene har lang erfaring med arbeid relatert til barns helse og innemiljø. Vi ser det som en oppgave å engasjere oss i formidling av saklig og nyttig informasjon om hvordan man kan sikre barn godt, helsefremmende innemiljø der de oppholder seg mesteparten av tiden i bolig barnehage og skole.

Alle som har interesse av barns helse og innemiljø ønskes hjertelig velkommen til www.innemiljo.net. Profilen på siden er nå mer i retning av stoff som også kan benyttes av kommunehelsetjenesten, da det er de som i første rekke har ansvaret for barnehager og skoler.  Våre tidligere nettsider har et vell av kunnskapsstoff og henvisninger og kan fortsatt benyttes ved å klikke på fanen "Kunnskapsbank" ovenfor og søke videre etter stoffet der, enten i menyen i venstre kolonne, eller ved å bruke søkefunksjonen.

Redaksjonsgruppen består av Marianne Bjerke (rådgiver Helsedirektoratets Folkehelseavdeling), Kai Gustavsen (yrkeshygieniker/fagsjef inneklima), Finn Levy (lege, indremedisin/arbeidsmedisin), Jan-Vilhelm Bakke (lege, arbeidsmedisin), Johan Sverre Rivertz (jurist, forvaltningsrett, skole-, barnehage- og helserett) og Marianne Hanneborg Aas (barnelege). Les mer om medlemmene!

Her finner du snarvei til fakta om fuktskader, luftfuktighet innevårt fuktprosjekt, nyttige faktahefter, brosjyrer og bøker.

NB! På årsmøtet i 2016 ble det foretatt endring i vedtektene.
Oppdatert 24.06.2016


Forebygge og utbedre fuktskader i boligen Skriv ut E-post
onsdag 24. februar 2010 23:37

Fuktskader i våre bygg og de helseproblemer dette medfører, har vært kjent gjennom historien. I de senere årene har denne problematikken på ny fått stor aktualitet pga. tette bygninger, stor fuktproduksjon og feil i bygge- og driftsprosessen. Med mer ekstremvær som man frykter vil komme, kan risiko øke. Hvilke helseproblemer mennesker utsettes for i slike sammenhenger har det vært vanskelig å få klare svar på.

Sist oppdatert torsdag 25. februar 2010 18:50
Les mer …
 
Planter i barnemiljøer Skriv ut E-post
onsdag 24. februar 2010 23:30

Å tilrettelegge grønne miljøer for alle, også miljøhemmede (astmatikere, allergikere og personer med overømfintlighet) er viktig – spesielt i barnemiljøer. Et godt grønt miljø er helsebringende og viktig for vekst og utvikling.

Sist oppdatert torsdag 25. februar 2010 18:52
Les mer …
 
Godt inneklima i boligen Skriv ut E-post
onsdag 24. februar 2010 23:34

En viktig arena for barn er boligen. Det er her barna oppholder seg mest og de vanligste inneklimaproblemene ofte oppstår. Godt inneklima er spesielt viktig for de minste barna siden de ofte er mer sårbare.

Sist oppdatert torsdag 25. februar 2010 18:46
Les mer …
 
Internasjonale anbefalinger om godt innemiljø i skoler Skriv ut E-post
onsdag 24. februar 2010 23:09

International Society of Indoor Air Quality and Climate (ISIAQ) har utgitt flere rapporter om inneklimaets betydning i skoler.  Nedenfor følger innholdsfortegnelse med lenker til forskjellige kapitler og til Vedlegg 1-3 i en nordisk rapport.

Sist oppdatert lørdag 27. februar 2010 17:56
Les mer …
 
«StartForrige123456789NesteSiste»

Side 9 av 9