Home
Arkiv bolig


Fant giftige kjemikalier på barnerommet til topp-politikere Skriv ut E-post
tirsdag 14. mai 2013 20:01

BYGDØY/TØYEN (VG) Det er både kreftfremkallende og hormonforstyrrende kjemikalier i luften i norske barnerom, viser tester gjort på oppdrag for Forbrukerrådet.

 

 
Test inneklimaet hjemme med syltetøyglass Skriv ut E-post
søndag 03. februar 2013 14:16
Ofte ligger løsningene for et bedre inneklima rett foran deg. De fleste kan oppnå bedre inneklima uten radikale endringer, så lenge det ikke er alvorlige skader i boligen. Les artikkelen i Aftenposten.
 
Fukt i huset like farlig som passiv røyking Skriv ut E-post
torsdag 23. februar 2012 12:11

Artikkel i Aftenposten 23.02.12
- Ser man bort fra kreft, er helserisikoen den samme ved fukt i hus som ved passiv røyking, sier overlege og spesialist på inneklima.
Les hele artikkelen...

 
Har du det for varmt? Skriv ut E-post
torsdag 24. november 2011 11:46

Sjekk om du har det for varmt. Det kan gi hodepine, og mange blir slimete og uvel. Vedkubber blir stablet inn i boder og garasjer. Nye panelovner og varmepumper installeres. Vi gjør alt for å stenge kulda ute. Men hvor varmt skal vi ha det i stua? Går det an å ha det for varmt?
Barnelege Marianne Hanneborg Aas er medlem i NFBIB, og du kan lese hele intervjuet i Dagbladet. no 21.11.2011.
I nettstedet Foreldre & barn kan du lese artikkelen "Få friskere barn med riktig innetemperatur".

Sist oppdatert torsdag 24. november 2011 20:25
 
"Heksesot" skjemmende, men ufarlig, kan skyldes maling Skriv ut E-post
søndag 02. oktober 2011 22:39

Mange opplever gråsort misfarging på veggen over panelovner, ved ventiler, eller i hjørnet i rommet.  En ny forskningsrapport fra Mycoteam i samarbeid med NILU påviser sterk sammenheng mellom en ingrediens i vanntynnbar maling, bl.a. kalt Texanol (TMPD-MIB), og "kjemisk sverting" på overflatene som vesentlig opptrer i nymalte rom ved meget tørr luft, under 15% relativ fuktighet, sannsynligvis sammen med ørsmå kullpartikler i luften, men kan også sees uten. Rapporten er omtalt i TV, men kan leses på nettsidene til Mycoteam, der det også er bilder og nærmere forklaring på fenomenet.

Les mer:...
Årsaken til heksesot funnet?
Heksesot
Eller full rapport
En har ikke kjente helseeffekter forbundet med heksesot, men er det betydelig luftforurensning inne, kan selvsagt det alene gi luftveisirritasjon. Det er nå kommet på markedet vanntynnbar maling som ikke inneholder de aktuelle stoffer.

 
«StartForrige123NesteSiste»

Side 1 av 3