NFBIB
  Innemiljø og inneklima
  Fuktskade
  Forsikring og skadesanering
  NFBIB's FUKTPROSJEKT
  Helse og sykdom
  Ansvar, forvaltning
  Lover og forskrifter
  Materialvalg
  Aktuelt
  Presseklipp
  Forskningsnytt
  Lenker
  Bolig
  Barnehage
  Skole
  Spørsmål og svar
    
 
   © bilder, illustr.


Om denne nettsiden og antall besøk

 
 
  system/design: RGK AS
Boligserie
 

Boligserie!

 

Boligen din er viktig for helsen din  - og særlig for barns helse.  Vi oppholder oss  inne i boligen det aller meste av livet vårt.

Boligen bør være hyggelig, trivelig, pen, praktisk, trygg – og sunn!

 

De fleste av oss får til å gjøre boligen hyggelig, trivelig, pen og praktisk i forhold til vår egen smak og våre egne behov.

 

Men erfaringene viser at svært mange boliger er usunne.

Statistikk over hjemmeulykker viser at mange boliger er utrygge.

 

Dette skyldes ofte manglende kunnskap og omtanke både hos dem som skaper bygningene og hos brukerne.  Derfor vil denne kunnskapsbanken i tiden fremover komme med stoff om det som er viktigst for å skape et godt og trygt innemiljø hjemme. Vi forsøker å få til dette med et nytt oppslag omtrent hver uke. Du finner også mye stoff om dette fra før under menydelen "Bolig", i undermenyen "Boligserie" og i forbindelse med jhvordan du kan vurdere innemiljøet ditt selv med "Kvalifisert skjønn metoden".

 

Innemiljøet er særlig viktig for mennesker med astma, allergi eller andre former for overfølsomhet. Dem er det mange av, og det blir flere og flere. Noe av økningen av slike sykdommer skyldes usunne forhold i innemiljøene.

 

Barn er mest sårbare og barn med overfølsomhetssykdpommer eller risiko for det aller mest!  Derfor vil disse oppslagene komme både her og i www.allergiviten.no .

 

I hvert av disse nettstedene kan du så  lett finne frem til annet viktig og interessant stoff. Noe mer detaljert stoff om forhold i inneklima kan du finne i www.inneklima.com.

 

Om noen blir syke av noe hjemme hos seg selv, skal de etter dette ikke kunne skylde på manglende viten! Du kan bl.a. lese:

 

 

(Sist oppdatert 1. juli 2004)

Til toppen

Related Links