NFBIB
  Innemiljø og inneklima
  Fuktskade
  Forsikring og skadesanering
  NFBIB's FUKTPROSJEKT
  Helse og sykdom
  Ansvar, forvaltning
  Lover og forskrifter
  Materialvalg
  Aktuelt
  Presseklipp
  Forskningsnytt
  Lenker
  Bolig
  Barnehage
  Skole
  Spørsmål og svar
  MILJØHEMMING
  Elektroosmose og eloverfølsomhet
  Ikke miljøhemmingprosjekt
  Miljøhemming, skjemaet og nytt prosjekt
  Miljøhemming frem i lyset
  Miljøhemmet på grunn av migrene eller astma pluss migrene?
  Miljøhemming. Hva er det?
  Sjekklister
    
 

   NFBIB
   Askeladdveien 11A
   2016 FROGNER   © bilder, illustr.


Om denne nettsiden og antall besøk

 
 
  system/design: RGK AS
Elektroosmose og eloverfølsomhet

 Hei! Mine foreldre har leilighet i et sameie i en stor boligblokk. Det er en kostbar leilighet i 3. etasje, men nå viser det seg at bygget er vannskadet fordi det er brukt (billig?) sement som suger til seg fukt. Derfor skal det settes i gang et omfattende reparasjonsarbeid i kjelleretasje og grunnmur. Beboerne har fått opplyst at betongen skal tørkes ut med elektrisitet, og det er problem for min mor som mener hun er el-overfølsom og er redd for at at hun kanskje må bo et annet sted mens det foregår.

Jeg har lest en god del om el-overfølsomhet i denne nettsiden og i de dokumentene som det er lenker til der.

Jeg må innrømme at jeg er litt skeptisk til min mors el-overfølsomhet, men hun og legen hennes har ikke funnet noen annen forklaring på plagene (hodepine og ”giktsmerter”). Det vil være meget besværlig (og dyrt) for henne å bo et annet sted, så mitt spørsmål er hvor stor risiko uttørringen med elektrisitet innebærer for henne.


Les mer

Ikke miljøhemmingprosjekt

NFBIB og NAAF har sammen søkt om finansiering av et prosjekt for å skaffe frem mer  kunnskap om ulike former av miljøhemming men har dessverre ikke lyktes i dette. Det er sterkt beklagelig for det er mange her i landet med miljøintoleranser som møter for  lite forståelse, hensyn og hjelpsomhet både i helseetat, trygdevesen (NAV) og hos folk flest.


Les mer

Miljøhemming, skjemaet og nytt prosjekt

Det er nå kommet inn et 50-tall utfylte skjema. De første 25 er oppsummert i fagbladet Allergi i Praksis som er tilgjengelig på nettsiden til Norges Astma- og allergiforbund med tittelen Miljøhemming - en skjult funksjonshemming. De besvarelsene som er kommet senere, bekrefter det som er skrevet i den artikkelen.  En oversikt er også gitt i Gjestebloggen hos Norsk Dokumentasjonssenter: Miljøhemmede frem i lyset.

NFBIB og NAAF har gått sammen om et større forskningsprosjekt, og har søkt om økonomisk støtte til dette. Hvis prosjektet kan finansieres, skal spørreskjemaet tilpasses et annet dataprogram. I påvente av dette avsluttes registreringen i denne nettsidens miljøhemmingskjema.

 

 

 

 

 

.

 


Les mer

Miljøhemming frem i lyset

Etter anmodning fra Norsk dokumentasjonssenter har Kjell Aas skrevet en gjesteblogg  om Miljøhemming frem i lyset  som umiddelbart har fått  kommentarer fra personer som er berørt av og/eller engasjert i problemene ved denne funksjonshemmingen. I kommentarene er det mange lenker til interessante oppslag om temaet – bl.a. oppslag om tiltak som er gjennomført for duftoverfølsomme personer og om el-intoleranse.  


Les mer

Miljøhemmet på grunn av migrene eller astma pluss migrene?

Det går merkelig langsomt med å få inn besvarte miljøhemmingsskjema selv om vi vet at mange bl.a. med hyperreaktive luftveier er miljøhemmet.  Men det som er kommet, betyr mye for vår forståelse. Noe gir grunnlag for kommentarer - som her om migrene og om astma pluss migrene. Skjemaet er nå fjernet.


Les mer

Miljøhemming. Hva er det?

Jeg er sterkt ømfintlig for lukter av mange slag og reagerer med sterk hodepine  kvalme, kraftesløshet og ubehagelige sitringer i kroppen når jeg kommer inn i rom der det lukter for eksempel parfyme, maling, bonemidler, polish eller rengjøringsmidler (Klorin, salmiakk og lignende). Derfor er det umulig for meg å oppholde meg mange steder. Det er vanskelig nok hjemme.  Legen min sier at hun ikke kan finne noe galt ved undersøkelsene, og kan ikke sette noen diagnose som trygdekontoret godkjenner, på dette. Jeg opplever det jo selv som en uttalt miljøhemming, men er det en diagnose legen min kan bruke?


Les mer

Related Links